Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία – 28 Απριλίου 2023

Γνωρίζατε ότι γίνονται περίπου 340 εκατομμύρια εργατικά ατυχήματα παγκοσμίως κάθε χρόνο και αρκετά από αυτά είναι θανατηφόρα; Αν αναλογισθούμε, μάλιστα, ότι αυτά είναι τα επισήμως δηλωμένα εργατικά ατυχήματα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμη μεγαλύτερος. Παρόλο που βρισκόμαστε πλέον στο 2023, θα υπέθετε κανείς ότι η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία είναι δεδομένη. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Για αυτό, λοιπόν, η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία για το 2023 (σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας)

Περισσότερα...

Αλλαγές στα ρούχα υψηλής διακριτότητας (high visibility) – το νέο πρότυπο EN 17353 για μεσαίους κινδύνους και διαφορές με το EN 20471.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει ότι θα πρέπει να υπάρχουν δύο διαφορετικά πρότυπα για ενδύματα υψηλής διακριτότητας, αναφορικά με τον κίνδυνο που διατρέχει ο χρήστης (κίνδυνοι μεσαίοι ή υψηλοί). Πρότυπο ΕΝ 20471 – για υψηλούς κινδύνους Αν ο χρήστης αντιμετωπίζει υψηλούς κινδύνους, τότε θα πρέπει να φοράει ρούχα πιστοποιημένα με το πρότυπο EN 20471. Τέτοια ρούχα είναι για παράδειγμα μπλούζες, γιλέκα, μπουφάν, παντελόνια ή ολόσωμες φόρμες που περιλαμβάνουν φωσφοριζέ ύφασμα στο μεγαλύτερο μέρος τους, σε συνδυασμό με ανακλαστικές λωρίδες. Αυτά τα ρούχα επιτρέπουν στον χρήστη

Περισσότερα...
Scroll to top glove